OnLine Radio

Sunteti aici: Acasă » Blog » Rihanna
Banner
Banner
Banner

Rihanna

Rihanna este vedeta de pe coperta numeroaselor reviste din intreaga lume. Cintareata, muziciana, textiera si dansatoarea Robyn Rihanna Fenty, acesta fiind numele ei adevarat, s-a nascut pe data de 20 februarie 1988 in Barbados. Ea a cucerit inimile a milioane de tineri prin prezenta provocatoare si placuta atit in videoclipuri, cit si pe scena, precum si prin talentul si daruirea de sine. A inceput sa-si faca un nume in industria muzicala inca de la o virsta frageda si prin munca depusa reuseste sa se mentina pina in prezent acolo sus.


Artista a inceput sa cinte la virsta de 7 ani, descoperind un talent si o voce inconfundabila. Copilaria ei a fost destul de sumbra, intrucit tatal ei era dependent de droguri. Rihanna a invatat in Scoala Combermere, unde a format un grup muzical cu doua prietene. Ajutata de producatorul american Evan Rogers, tinara a inregistrat un album demonstrativ intitulat "Music of the Sun" ce a ajuns la presedintele casei de discuri Def Jam, Jay-Z. Observind talentul deosebit al interpretei, Jay-Z i-a propus un contract. Astfel, vara anului 2005 a reprezentat pentru Rihanna debutul in lumea muzicii, lansind primul sau single intitulat "Pon de Replay". Acesta i-a asigurat instantaneu popularitatea si celebritatea, plasindu-se pe locul 2 in topul Billboard.

 

Cel de-al doilea album, intitulat "A Girl Like Me" si lansat in aprilie 2006, s-a bucurat de un succes enorm. Doar dupa o saptamina de la lansare, albumul a fost vindut in peste 115.000 de exemplare. El a cistigat discul de platina, s-a plasat in fruntea clasamentelor de specialitate din intreaga lume, precum si s-a clasat pe locul intii in topul Billboard Hot 100. Piesele incluse in acest album ("SOS", "Unfaithfull", "We Ride") au invadata toate cluburile din lume.

In acelasi an, Rihanna a creat fundatia "Believe Foundation", care ajuta copiii in faza terminala a bolii. Ea a sustinut o multime de concerte de caritate, iar, fiind intrebata de catre jurnalisti despre motivele acestor actiuni, ea a raspuns: "Cand eram mica si ma uitam la televizor si vedeam toti copii aceia suferind, intotdeauna mi-am spus: cand o sa cresc, vreau sa ajut."

In urma colaborarilor cu Jay-Z, Maroon 5 si Ne-Yo, celebra cintareata a lansat cel de-al treilea album intitulat "Good Girl Gone Bad". Acest album contine slagarul mondial "Umbrella", care s-a plasat pe primul loc in topul UK Singles Chart timp de 10 saptamini consecutive. Celelalte melodii incluse in album au obtinut un succes la fel de mare. "Good Girl Gone Bad" este cel mai bine vindut album al interpretei, fiind distinsa cu premiul Grammy pentru cea mai buna colaborare in stil rap, precum si cu 2 premii American Music Award pentru cea mai buna cintareata pop/rock si pentru cea mai buna cintareata soul/R&B.

In anul 2009, Rihanna a lansat albumul "Rated R", care nu a fost mai prejos de primele. De asemenea, acesta s-a plasat in fruntea tuturor clasamentelor de specialitate din intreaga lume. Piesele "Russian Roulette" si "Hard" au cucerit inimile a milioane de fani. Albumul "Loud", lansat in 2010, cuprinde o combinatie extrem de reusita dintre stilurile de muzica R&B, pop si dance-pop si a inregistrat un nou record in favoarea artistei.

In prezent, Rihanna incearca sa-si faca si o cariera de actor, participind la filmarile proiectului "Battleship", ce va fi lansat in 2012. Filmul prezinta o lupta a pamintenilor pentru supravetuire, in urma unei invazii extraterestre. Rihanna va juca rolul unui agent FBI, ce lupta alaturi de echipajul sau impotriva extraterestrilor. Astfel, dorinta frumoasei cintarete de a experimenta nu permite fanilor sa se plictiseasca.

Rihanna este pe buna dreptate considerata una din cele mai faimoase artiste ale momentului. Fiind catalogata de catre revista italiana Vogue ca "Femeia anului" in 2011, ea continua sa surprinda si sa incinte cu activitatea sa de succes.