OnLine Radio

Sunteti aici: Acasă » Blog » Muzica care a facut istorie!
Banner
Banner
Banner

Muzica care a facut istorie!

Care este cea mai cunoscuta melodie a tuturor timpurilor? Care sunt cele mai rasunatoare sunete ale muzicii la nivel mondial? Care sunt piesele ce au scris istorie si au condus generatii?


Cea mai cunoscuta melodie a tuturor timpurilor, precum si imnul muzicii rock este piesa "We Will Rock You", inregistrata de Queen in 1977. Piesa face parte din albumul cu un suflu sonoric puternic "News Of The World" si s-a plasat pe locul intii in toate topurile internationale timp de 12 saptamini, fiind detronata de faimoasa balada rock "We Are The Champions" din repertoriul aceleiasi formatii Queen.

"We Are The Champions" a ocupat statutul de cea mai placuta, atractiva, auditiva piesa compusa vreodata, ce rasuna la decernarea medaliilor tuturor competitiilor sportive. Queen a lansat nu doar doua capodopere a rock-ului, ci unele dintre cele mai mari realizari ale industriei muzicale.

Piesa "The Final Countdown" a formatiei Europe se plaseaza pe o pozitie favorabila in topul celor mai bune melodii scrise vriodata. Gratie acestui single, Europe a devenit un fenomen international in anii ’80, pastrindu-si renumele pina in prezent. Albumul "The Final Countdown" a fost lansat in 1986, fiind un mare succes comercial.


Melodia ce a cistigat premiul Grammy pentru "Record of the year" in 1978 este "Hotel California" a renumitei formatii Eagles. Don Henley, cel care a compus aceasta piesa, a declarat: "Toata lumea vrea sa stie ce semnificatie are acest cintec". Prin acest single, trupa a definit sunetul Californiei de Sud, a reprezenat intruchiparea spiritului american. Eagles este una dintre formatiile ce a avut cele mai de succes melodii din istorie.

Printre baladele ce au trecut testul timpului se enumera si piesa compusa de Diane Warren pentru baietii de la Aerosmith, "I don’t wanna miss a thing". Ea a ajuns sa fie coloana sonora a legendarului film "Armageddon" din anul 1998 si s-a plasat pe locul de frunte in topul "Billboard Hot 100" timp de 4 saptamini. Aceasta melodie este cunoscuta si in ziua de azi ca fiind cea mai de succes piesa a trupei, fiind fredonata de intreaga lume. Iar piesa ce reconfirma si consolideaza faima internationala a grupului este legendara melodie ce nu necesita nici un fel de prezentare, "Crazy".

Melodia ce a entuziasmat intreaga lume prin versurile compuse de James Hetfield (chitara si voce) este  "Nothing else matters" a formatiei Metallica. Facind parte din al cincilea album al trupei, piesa s-a plasat pe locul 11 in topul "Billboard Mainstream Rock Tracks" si pe locuri de frunte in topurile europene. "Nothing else matters" este piesa ce nu trebuia sa fie cunoscuta fiind considerata prea personala de catre compozitor.

Din piesele enumerate se observa ca trupele ce au lasat amprenta in istoria muzicii si-au indreptat atentia spre dragoste, au compus balade ce celebreaza acest sentiment unic dintre doua persoane sau pur si simplu depling pierderea iubirii adevarate. De-a lungul timpului, numerosi artisti precum Scorpions, N’Roses, Aerosmith, Queen, Bon Jovi si altii au demonstrat ca modul prin care ne putem exprima cel mai bine sentimentele, este muzica.

 

 

Printre piesele ce au trecut testul timpului si se aud fredonind si azi dupa zeci de ani se mai enumera:
Elvis Presley-Suspicious minds
Paul McCartney and Michael Jackson - Say Say Say
Roxette-I must have been love
Guns N'Roses-Don't cry
Scorpions-Still loving you
Al Bano - Felicidad
Cher-Belive
Bon Jovi-You give love a bad name
AC/DC-Highway to hell
Rightous brothers-Unchined melody
Nirvana-Smells like teenage spirit
Joan Jett & Blackhearts-I love Rock N'Roll
The Beatles-Yesterday