OnLine Radio

Sunteti aici: Acasă » Blog » Madonna – Regina muzicii pop!
Banner
Banner
Banner

Madonna – Regina muzicii pop!

Madonna – un superstar de clasa mare, sex-simbolul multor generatii de tineri si nu numai, o artista ce a revolutionat muzica disco-pop. Talentul ei a fost si este in continuare recunoscut peste tot in lume, adaptindu-se mereu cu brio la atitea curente aparute de-a lungul anilor in muzica internationala. O artista ce si-a construit o cariera de succes prin intermediul valentelor ei nebanuite. Cintareata, actrita, designer, dansatoare, compozitoare, producatoare – toate acestea reprezinta fructul muncii asiduie si continue.

 

Supranumita "Regina muzicii pop" s-a nascut pe data de 16 august 1958 in Bay City, Michigan. Copilaria ei a fost marcata de o durere enorma provocata de moartea mamei sale. Astfel, ea a fost crescuta si educata de tata, care era inginer. La virsta de 14 ani, Madonna incepe sa ia lectii de dans, fiind membra a echipei de majorete a scolii Rochester Adams High School. Cind a implinit virsta de 21 de ani, tinara artista s-a mutat la New York pentru a debuta in industria dansului.

 

In 1982, Madonna formeaza 2 formatii muzicale, in cadrul careia a fost cintareata si baterista. In asa mod, o inregistrare demonstrativa a ajuns la casa de discuri Sire Records, care i-au propus vedetei un contract. In acelasi an, Madonna lanseaza prima sa piesa intitulata "Everybody", iar in scurt timp apare pe piata albumul de debut "Madonna", de pe care trei melodii au ajuns in top 20 in SUA.

Succesul rasunator nu a ezitat sa vina si odata cu lansarea celui de-al doilea album "Like A Virgin", Madona a devenit un star cunoscut in intreaga lume prin maniera, stilul si atitudinea sa. Acest album s-a plasat pe primul loc in topul Billboard 200, precum si in topurile de specialitate din lume. Toate biletele la concertele sustinute de ea se vindeau intr-un timp record. Faima de care se bucura a indemnat-o pe tinara cintareata sa-si inceapa si o cariera de actrita, jucind in filmele "Cautind-o pe Susan", "Shanghai Surprise", "Speed The Plow", etc.

In 1986, Madonna lanseaza albumul "True Blue", care reprezinta cel mai bine vindut album al cintaretei din toate timpurile. Acesta a fost inscris in Cartea Recordurilor gratie faptului ca a ajuns pe prima pozitie in 28 de tari din lume. Pe linga aceste doua albume s-au mai bucurat de succes enorm si: "Like a Prayer", "Erotica", "Bedtime Stories", "Ray of Light", "Music", "American Life", "Confessions on a Dance Floor" si "Hard Candy". In prezent ea lucreaza la un nou album ce se va numi "Sweat" si va fi lansat in 2012.

Pe linga talentul de cintareata, actrita si dansatoare, Madonna este si regizoare, producatoare si scenarista. Ea a regizat filmul "Filth and Wisdom" lansat in 2008. De asemenea, ea are si reputatia de o femeie de afaceri de succes, semnind un contract de citeva milioane de dolari cu Time-Warner. Astfel, producerea de albume, carti si filme este garantata. In plus, Madonna este si o pacifista convinsa, membra UNICEF, o femeie care si-a explorat sexualitatea in ciuda criticilor si prejudecatilor oamenilor.


Madonna reprezinta o revolutie in trecerea timpului si este numita pe buna dreptate “Regina muzicii pop”!