OnLine Radio

Sunteti aici: Acasă » Blog » Jay-Z - cel mai bogat artist hip-hop din lume!
Banner
Banner
Banner

Jay-Z - cel mai bogat artist hip-hop din lume!

Jay-Z este rapperul  american ce ocupa prima pozitie in topul celor mai bogati artisti hip-hop din lume, obtinind venituri de 37 de milioane de dolari in 2010-2011. Aceasta pozitie este ocupata de Jay-Z pentru a patra oara in ultimii 5 ani.


Interpretul Jay-Z s-a nascut la data de 4 decebrie 1969 in Brooklyn, New York. De la virsta de 12 ani a fost crescut de mama, precum tatal sau i-a parasit. Numele sau real este Shawn Corey Carter, iar numele "Jay-Z" este un omagiu adus prietenului sau Jaz-o. Avind deficultati financiare, el a abandonat liceul si a inceput sa vinda droguri, insa a lasat aceasta ocupatie in urma unor probleme cu un alt dealer.

Jay-Z a incercat de mai multe ori sa se lanseze in industria muzicii, insa cu esec. Astfel, impreuna cu Damon Dash au lansat propria casa de discuri, iar in 1996 apare primul sau album intitulat "Reasonable Doubt". Acesta i-a adus artistului un succes si o popularitate enorma. Bucurindu-se de atentia intregii lumi, Jay-Z a lansat o multitudine de albume ce s-au plasat in fruntea clasamentelor de specialitate.

In anul 2004, Jay-Z s-a retras din lumea muzicala pentru ca peste 2 ani sa revina cu un nou album exceptional "Kingdom Come". Acesta s-a plasat pe primul loc in topul Billboard 200, asigurindu-i rapperului statutul de "Greatest MC Of All Time". In 2007 lanseaza un alt album ce s-a bucurat de un succes nu mai prejos decit cel precedent ("American Gansgster").

Jay-Z s-a casatorit cu Beyonce Knowles in 2008, reprezentind o familie model pentru intreaga lume. A colaborat cu alti interpreti de valoare precum: Ciara, Eminem, Linkin Park, Kanye West, Lil Wayne, Sean Combs, Coldplay, Mariah Carey, Rihanna, Alicia Keys, etc. De asemenea, Jay-Z este detinatorul a 10 premii Grammy, precum si a multor alte nominalizari, ceea ce reprezinta un adevarat succes.

Starul american Jay-Z nu oboseste sa impresioneze, influientind considerabil cultura hip-hop.