OnLine Radio

Sunteti aici: Acasă » Blog » Eminem
Banner
Banner
Banner

Eminem

Eminem este unul dintre cei mai cunoscuti si controversati rapperi americani. Nascut pe data de 17 octombrie 1972 in St. Joseph, Missouri, el a devenit faimos in intreaga lume, vinzind peste 75.000.000 de albume. Numele sau adevarat este Marshall Bruce Mathers III. Fiind abandonat de tatal sau, el a crescut cu mama. Din cauza problemelor financiare, ei au fost nevoiti sa se mute dintr-un oras in altul. Cind Marshall avea 12 ani, mama lui s-a stabilit definitiv in Detroit.

Tinarul artist visa inca de la 4 ani sa devina un rapper faimos. La virsta de 14 ani, el impreuna cu colegul sau de scoala au inceput sa cante, luindu-si numele de scena M&M. Iar in scurt timp acest nume a fost inlocuit cu Eminem. Problemele ce ii puneau deseori bete in roate erau conceptiile rasiste cum ca albii nu cinta rap. Astfel, Eminem a gasit solutia, facind battle cu alti rapperi, in cluburi de noapte. In asa mod a devenit foarte popular si renumit.

Eminem s-a evidentiat anume prin versurile sale controversate, mesajele carora se refereau la tineretul dezafectat. El era invitat sa se alature la diverse formatii precum "New Jacks", "Soul Intent", "D12". In 1997, rapperul american s-a plasat pe locul doi la concursul de freestyle "Rap Olympics MC Battle" ce a avut loc la Los Angeles. Aici el a fost descoperit de catre producatorul Dr. Dre, care a fost uimit de talentul sau si cu care a inregistrat marele hit "My Name Is". Mai tirziu, Eminem vine cu piesa "Guilty Conscience", gratie caruia a fost distins de 3 ori cu discul de platina.

Talentul lui incredibil si versurile despre sentimentele si evenimentele nefericite din copilarie i-au asigurat lui Eminem statutul de cel mai de succes rapper din intreaga lume. Cele mai cunoscute piese ale sale sunt: "Without Me", "Lose yourself", "Not afraid", "The Real Slim Shady", "No Love" etc. In toate melodiile, Eminem isi spune punctul de vedere in privinta copilariiei sale, precum si parerea despre diversi artisti. Astfel, activitatea lui era deseori suplinita cu scandaluri. Desi, unii critici sustin ca toate aceste incidente sunt cauzate de problemele din viata personala a artistului.

Anul 2002 a fost un an de succes pentru Eminem, incepindu-si cariera de actor. El a jucat in filmul "8 Miles" bazat pe evenimentele din viata sa.  Intre timp, celebrul rapper isi continua cariera muzicala, lansind albumuri de un succes extraordinar. Printre ele se numara: "The Marshall Mathers LP", "The Eminem Show", "Encore", "Relapse" si "Recovery". Ultimul s-a vindut in 741.000 de exemplare in prima saptamina de la lansare. Astfel, el a devenit cel mai bine vindut album din 2010.

Eminem a lansat, de-a lungul carierei sale, 7 albume ce s-au vindut in 86,5 milioane de copii in intreaga lume. Astfel, pe buna dreptate este considerat unul dintre cei mai buni rapperi din lume.